top of page
Kledingbank Doetinchem (1).jpg

Ik heb kleding nodig

Om kleding uit te kunnen zoeken bij de Kledingbank, heeft u een verwijzing nodig van een hulpverlener. Dit kan bijvoorbeeld  een buurtcoach, wijkverpleegkundige, (huis)arts of leerkracht zijn. Ook vluchtelingenwerk, Iriszorg, schuldhulpverlening, een kerkelijke organisatie of een gemeentelijke instelling kunnen u doorverwijzen. Hiervoor vragen wij uw hulpverlener gebruik te maken van ons verwijsformulier via de website. Wij nemen alleen aanvragen in behandeling die via het verwijsformulier zijn gedaan.

Babykleding

Heeft u babykleding in mt 56 t/ 86 nodig, dan ontvangt u een samengesteld pakket. De Kledingbank geeft jongens- en meiden pakketten uit in maat 50-56 t/m 62-68 en maat 74 t/m 86.

Afspraak

Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak. Houd wel rekening met een wachtlijst!

Per tijdsblok kunnen maximaal 3 personen tegelijk ingepland worden.

In de winkel
In winkel wordt u geholpen door één van onze medewerkers. U kunt kleding uitzoeken voor één seizoen: winter of zomer. U hoort van ons hoeveel kleding u mag uitzoeken. Ondergoed en sokken zijn altijd nieuw door ons aangeschaft.

Wat moet u meenemen?

Een identiteitsbewijs (ook voor de meekomende gezinsleden).

Niet komen op een gemaakte afspraak
Uw aanvraag vervalt als u zonder afmelding/geldige reden niet op de gemaakte afspraak verschijnt. Na 6 maanden kunt u uw hulpverlener vragen om voor u een nieuwe aanvraag in te dienen. U kunt (als uw financiële situatie niet is gewijzigd) om de 7 maanden kleding uitzoeken. Voor elke keer, dat u kleding komt uitzoeken heeft u een nieuwe verwijzing nodig. Neem daarover contact op met uw hulpverlener.

Omdat de Kledingbank door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt, vragen we uw begrip voor het feit dat we niet altijd direct kunnen reageren. Een e-mail wordt meestal binnen enkele dagen gelezen en in behandeling genomen

bottom of page